INLOGGEN
«»

De oorlog als vlag

 het prikkeldraad
 haakt weer
 in rafels historie

 buigzaam gerold
 om het regime
 strak te schragen

 bomen groeiden seizoenen
 proefden de dood
 in de rook der verdoemden

 zij getuigen hoe mensen
 door afkomst en ras als
 minderwaardig zijn omgebracht

 met de oorlog als vlag
 is de lading verdwenen
 nog ruisen zij zacht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

27/04/2013 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De oorlog als vlag’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.