De moderne slavernij

wil melker

 jij bent niet vrij
 maar leeft onder het juk
 van de moderne slavernij

 artsen die hun
 dokters eed verkrachten
 door te snijden in gezonde huid

 mensen die geen
 ouderdom belijden maar
 hun nekken strakker laten trekken

 geld uitgeven dat
 gedeeld zou moeten worden
 met hen die vechten voor wat eten

 weg met de terreur
 van geld en macht
 deel middelen van bestaan

 iedereen heeft recht
 op een dak boven het hoofd
 een pad om vrij te gaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De moderne slavernij’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.