INLOGGEN
«»

Al aangeslagen

 nooit heb jij
 de scherpte van het mes gevoeld
 waarmee dag en nacht gescheiden wordt

 lijkt een vloeiend overgaan
 waarbij donker en het licht
 elkaar in schemering verstaan

 hoe bot is het ontwaken
 als de werkelijkheid
 jou met zijn scheermes snijdt

 en jij al aangeslagen
 de dag moet gaan verdragen
 schrijnend over heel het lijf

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

09/01/2013 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Al aangeslagen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.