INLOGGEN
«»

Zinnen die zijn overleden

 we doken door de mist
 de kille huiver in
 schaduwen verbrokkelden
 woorden sprokkelden
 hun klinkers tot vocaal
 huilden in ruïnes
 van gedichten

 metaforen waren
 krom getrokken tot
 een zielloos perspectief
 ritme danste een
 waanzinnig spel
 metrum joeg de lezers
 met explosies door de hel

 strofen scherpten zich
 aan glas gebroken
 rond een muf verleden
 alliteraties groeven
 gaten voor het graf van
 zinnen die zijn overleden
 omdat niemand om ze gaf

 hoofden stil gespitste oren
 de koets was al verloren
 de paarden zijn gemend
 bagage is ons niet gekend
 hoeven trappen desolaat
 ik ga gebeden kraken
 heden is weer eens te laat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zinnen die zijn overleden’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.