INLOGGEN
«»

Schooierig gebekt

 prikkeldraad en paaltjes
 dieren in het gras
 bonte koeien mompelen
 windend van het gas

 vogels fluiten duikend
 schooierig gebekt
 scheren nesten zoekend
 kletsend uit hun nek

 vlinders vliegen kleuren
 ogen geel en wittig licht
 strijken neer op bloemen
 vouwen vleugels rustend dicht

 sloten dromen zwart van
 zonlicht groen gekant
 strakke linten glinsteren
 in een recht doorsneden land

 klokken luiden tijd vertragend
 warmte maakt geluiden stil
 hitte zal zijn tol gaan eisen
 als de boer niet rusten wil

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Schooierig gebekt’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.