Een laatste pas

wil melker

 ze schitterde
 scheurde zich
 los van publiek
 danste flarden
 muziek
 zong een
 godvergeten lied
 op de melodie
 van stilte diep
 tussen de sterren

 ze wervelde
 in vuur
 met armen
 als vleugels
 vlamde op
 bij het applaus
 doofde
 met tranen
 in afscheid

 bloemen
 kleurden
 het vallend
 gordijn
 een laatste pas
 in schone schijn
 haar pijn zal
 niet meer van
 het dansen zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een laatste pas’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.