Als het leven even faalt

wil melker

 ik wil bouwen
 geen ruïnes schonen
 op een al doorleefde plek

 een nieuwe stek
 daar verrijst mijn kathedraal
 zonder pilaar en heilige graal

 geen glas in lood
 en zwaar berookte muren
 vrijheid gaat weer eeuwig duren

 het zelfdragend dak
 wisselt steeds van blauw naar zwart
 met vage wolkconstructies

 de muren transparant
 uitgevoerd in seizoengroen
 rijk kleurend in de zomer

 muziek vindt
 in de wind zijn orgel
 een vloer van leisteengrind

 zon zegent iedere dag
 mijn kathedraal ook als
 het leven even faalt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

20/11/2010

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Als het leven even faalt’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.