INLOGGEN
«»

Rijkdom of liefde?

Als je kon kiezen tussen rijkdom en liefde..wat koos jij?
In beide gevallen maakt het je vrolijk..maakt het je blij.

Als je mocht kiezen uit één van die twee?
Welke nam je dan je leven lang met je mee?

Zou je kiezen voor veel geld in je hand?
De wereld rond reizen van land naar land.

Zou je kiezen voor de liefde van je leven?
Die je al het geluk van de wereld zal geven.

Je mag kiezen tussen die twéé dingen,
Laat rijkdom je liefdesliedjes mee zingen?

Maak enkel een keus tussen die twéé,
kun je met liefde zoveel reizen..over land en zee?

Ik zou geen beide kiezen en mijn leven liefhebben zoals ik dat nu doe,
Rijkdom..wie zijn dan nog je echte vrienden..de gedachten maken me moe!

En kiezen voor de liefde..waarom?
Als je denkt dat je liefde kan kiezen ben je best wel dom.

Ik loop lekker rechtdoor en volg nog steeds mijn eigen weg,
Word ik nooit rijk ontmoet ik de nooit mijn liefde?..dan heb ik gewoon pech!

Mochten die dingen uiteindelijk wel in mijn leven komen..er zijn,
Dan kan ik zeggen "ik heb ervoor gevochten" en dat voelt pas fijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Elise van Munster
Actief sinds: 09-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Rijkdom of liefde?’ van Elise van Munster zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.