Verandering

Cursievo

De warme handen heb ik aangepakt
Heb mijn muurtje laten breken
Die stomme trots van mij toch ook
Steeds de warmte ontweken

 

Nog een lange weg heb ik te gaan
Heb helaas geen toverstaf
Teleurstellingen zullen blijven komen
Maar ik wil de berg op, en er niet meer af

 

Mijn eerste stappen zullen niet stevig zijn
net als bij het begin van mijn leven
Zal moeten wennen aan het leren staan
Maar wil zo graag die berg weer op
En met mijn leven verder gaan!

 

Mezelf heb ik in deze situatie gebracht
Maar hiervan heb ik geen spijt
Ik vraag alleen aan mijn omgeving:
Geef me tijd, een heel klein beetje tijd

 

Er zal nog veel gebeuren
Ben nog niet overal uit
Maar ik laat het op mijn pad komen
Wil nu alleen nog maar vooruit

 

Het verleden laat ik rusten
Heb de betekenis van heden in mijn hoofd
Toekomst, die moet ik vorm gaan geven
Ik heb het zoveel mensen beloofd

 

Open zijn is wat ik nu wil
Behoefte aan steun en eerlijkheid
En al die mij een warm hart toe dragen:
Geef me alsjeblieft de tijd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-01-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Cursievo (Actief sinds: 13-01-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verandering’ van Cursievo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.