INLOGGEN
«»

Stamdrager

Stamdrager

Een stamdrager is vandaag geboren
De lijn gaat door en iedereen mag het horen.
Ik weet, zo’n familielijn is niet belangrijk
Maar toch, het voelt zo onbegrijpelijk fijn,
Dat mijn geslacht via hem door kan gaan
En de naam via Ezra voorlopig mag blijven bestaan,
Zo zit ik in gedachten bij Marcel thuis op de stoel
En wordt overmand door een dankbaar gevoel,
Ik besef dat het niet belangrijk is deze achternaam te dragen
Want die naam vrijwaart ons niet van pijn, verdriet en klagen.
U heeft een naam waar we werkelijk op kunnen bouwen
U bent in alle omstandigheden altijd te vertrouwen
Ook al begrijpen of zien wij Uw aanwezigheid niet altijd
Te weten, Uw hulp is niet beperkt maar wereldwijd
Geef dat Ezra hier altijd aan mag denken.
Wilt u hem dat sterke geloof in zijn leven schenken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Stamdrager’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.