INLOGGEN
«»

Eau de Cologne

Eau de Cologne... Toen nog een bekend begrip
Oma die haar gezicht depte met een zakdoek,
waarop rijkelijk gesprenkeld

Nooit zat je om een cadeautje verlegen; oma wilde
best nóg een flesje al had zij er al negen!
Bij bosjes werden die immers gebruikt; als je
hoofdpijn had of nogal naar je enkel verstuikt

Heerlijk ook om op te frissen als de zon maar
niet onderduikt
Iedereen in die tijd wist wat het was; Keuls water,
graag bewaard in je handtas.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Eau de Cologne’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.