OPA'S SCHOOT

Han Messie

Beide hummels hijsen zich
op de vertrouwde knieen
van hun oude speelmakker

wringen duwen krijgshaftig
vernauwen bedelven
de begeerde plaats

grote stramme handen
maken ruimte en vrede

twee ordeloze boeddha's
zitten rustig samen
voelen overal warmte
die 't waaiende denken roept

de stem boven hen bezingt
onbekend verleden
dreigend gebeuren
komend leven
alles klinkt welluidend
aangevuurd door hosmaat.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De strijd, die kleine kinderen hebben om het beste plekje op de schoot van hun Opa te krijgen. Het vertellen van Opa zorgt voor vrede.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘OPA'S SCHOOT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.