INLOGGEN
«»

Het jonge kind


Het jonge kind.

Buiten spelen
is gezond
voor alle jonge kinderen
een vrij gevoel
hebben ze vanbinnen

wat zou ik ze graag
een onbezorgd
leven gunnen

maar helaas
het jonge kind
moet te veel kunnen

het heeft te weinig tijd
om te kunnen ontspannen
met alle werkende ouders
in deze drukke tijd

het jonge kind
moet presteren
zo vele keren

zonde van de tijd
helaas
is het wel een feit

kind kan niet spelen
het moet naar dit...
het moet naar dat...

het is weekend
de grootouders komen
even een verzetje
oma leest voor
tijd om te gaan slapen
rust

zo kruipt
de tijd verder
een nieuwe week
alles begint weer
van voren af aan

zo gaat het
jaar in, jaar uit
het kind
weet niet beter meer
het is gewoontjes nu
alles moet kunnen

de grootouders
wil het jonge kind
de rust gunnen

het kind
is nu zelfstandig
het mist nog
even het kindzijn

buiten spelen
het is wachten
op vrije dagen
de grootouders
geven het een kans
van slagen

het is mooi meegenomen
alles voor het kind
een zorgeloze dag
gunnen.


#

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Nolofanilo
Actief sinds: 25-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het jonge kind’ van Nolofanilo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.