INLOGGEN
«»

Zo anders

Zo anders

Een strak blauwe lucht
Tevreden slaak ik een zucht
Genietend van de rust
Mij totaal onbewust
Van de vrede die het geeft
In de omgeving waar ik leef
Het kan ook zo anders zijn
Een land verscheurd door pijn
Verwoest door oorlog geweld
De medemens wordt geveld
Vanwege status en macht
Die als een demonische kracht
Alles en iedereen vernield
Een land, een volk ontzield
Wat zich intens is bewust
Van eens beleefde rust

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-09-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zo anders’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.