INLOGGEN
«»

Vrouw in oorlog

Hartverscheurend huilde de vrouw
Ze had zojuist haar man in de achtertuin begraven.
Ze werd ondergedompeld in een hele diepe rouw
Tegen wie kon ze nu nog praten en klagen?

Haar man lag aan flarden geschoten op straat
Ze was hem al een tijdje kwijt omdat ze in de schuilkelder had gezeten.
Hij wilde daar niet zijn, hij besloot anders en stond voor zijn land paraat.
Zijn vrouw zou trots op hem zijn, dat wist hij, zeker weten.

Hij moest eens weten dat hij er over een paar dagen niet meer zal zijn
En zijn vrouw hem zal vinden gewoon midden op straat. vervuld van angst, verdriet en pijn
Hun woonplaats Charkov is veranderd in een spookstad.

Vrijwel alles is platgebombardeerd en staat in brand
De toekomst is onzeker, alles is weg, er is niets meer over van wat ze had.
De vrouw schreeuwt, huilt valt op haar knieën en wrijft over het graf met haar hand
Waarom doet Rusland dit?

Niemand zal dit ooit weten
De bevolking van Oekraïne delven het onderspit
Ze hebben niets meer zelfs bijna geen eten
De vrouw met haar hand op het graf roept:
Slava Ukrainei, Leve Oekraïne!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ellen van Domselaar
Actief sinds: 10-08-2022 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vrouw in oorlog’ van Ellen van Domselaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.