INLOGGEN
«»

Vrede

Hoe zou het zijn om te leven zonder angst
Angst voor de straten
vol mortiergranaten en soldaten
Overdag en in de nacht
Waar sirenes klinken en afgebrande lichamen
je hart verminken
Elke seconde tikt ...de angst die je verstikt
Hoe zou het zijn om niet te hoeven vluchten
Voor de vijand die niks ontziet in een paar zuchten
Om je kind te moeten missen
geen kans voor een vaarwel
Enkel tranen en mensen gepropt in
elk treinstel.Bestemming onbekend

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-05-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Nabila Bendriss
Actief sinds: 03-05-2022 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vrede’ van Nabila Bendriss zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.