INLOGGEN
«»

mis je - op missie

ik huil tranen om mijn papa
mijn papa die ik missen moet
ik mis hem zoals hij mij mist
niemand kan hem vervangen
ook jij als mijn moeder niet
al zou je dat wel graag willen
jij bent toch mijn vader niet
ik wacht dagen vol ongeduld
hoe lang het ook duren mag
tot wij elkaar weer omarmen

waar ma voor hem de liefde is
ben ik voor hem de hartstocht
die hem daar overleven doet
in een mij vreemd en ver land
strijdt hij voor leven en vrijheid
van de kleine en grote mensen
met alles wat hij heeft en geeft
tegen de angst van het gevaar
van kansloze oorlog zonder zin
die daar dood en verderf zaait

op ieder moment van de dag
bij ieder berichtje of belletje
voel ik hoop en angst tegelijk
tot ik opgelucht teleurgesteld
de stem hoor of woorden lees
die mij zeggen dat het goed is
dat mijn pa gelukkig nog leeft
dan huil ik weer om mijn papa
mijn papa die ik missen moet
die ik mis zoals hij ook mij mist

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Verdicht naar aanleiding van Missie MAX (2 januari 2022), een televisieprogramma waarin Jan Slagter samen met de nieuwe Commandant der Strijdkrachten aandacht geeft voor de nieuwe luchtmachtmissie in Mali. Met prachtige portretten. Van de de mensen aan het front en van de mensen die zij thuis achterlaten. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘mis je - op missie’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.