INLOGGEN
«»

AFGHANISTAN

In de zee van 't wijde wereldgebeuren
draait een reusachtige kwal in de rondte
werpt pijltjes vol venijn om zich heen

vlak naast haar buldert de strijdlustige storm
van het harde Arabische krijgswezen
die aanzet tot steeds wreder aanpakken

verder _ onder de lage hemelboog
waar de golven rustig en vredig welven
op de maat van diepe overdenking
die uit Zuid-Aziƫ komt aanwaaien
klinkt schappelijke terechtwijzing

zeewinden uit het Westen kruisen elkaar
boven dat gevreesde weekdier
trachten het tot rede te brengen
maar hun adem wordt terug geduwd
draait rond in vragende spiralen

het boze schepsel in 't brullende water
wil het lichaamsgif overal heen zenden
van de vrolijk rijzende zon
tot het verre vage avondrood
de kwalijke stof wentelt voortdurend
binnen eigen huid en innerlijk

mocht het zichzelf eens te gronde richten
om daarna edelmoedig te herrijzen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘AFGHANISTAN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.