Waarom

Door: Gertjan van der Kraan

Waarom

Als gevolg van terrorisme
Weer doden en gewonden
Door een vorm van fanatisme
Waaraan men is gebonden.
Waardoor de vraag ontstaat
Waarom doet men dit toch
Dat men zo met elkaar omgaat.
Is stoppen onmogelijk en dan nog;
Waarom doet God dan niets!
Maar sta je hierbij wel eens stil;
Waarom doet de mens niet iets,
Met juist dat, wat God van ons wil.

Eer God en heb Hem lief boven al
En de naaste net zo lief als je zelf
Maar hoogmoed is bitter als gal
Verborgen onder een stalen gewelf
Beseft men daarom vandaag de dag
De reden niet van de waarom vraag
Om zich dan te uiten in een gedrag
Van veel onbegrip en het geklaag
Door steeds te wijzen naar anderen
Hun zeden en fouten aan te wijzen
En daarbij zelf niet te veranderen
Waardoor ‘waarom’ vragen rijzen


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Waarom’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.