Lidtekens voor altijd dragen

Dakoyria

Via mijn -overleden- ouders heb ik veel over
de oorlog meegekregen Je geeft het een plek,
maar raakt naderhand alsnog heel erg verlegen
Je hebt gebeurtenissen duidelijk voor ogen

staan...
Is me daar een vrijwel complete straat na de
oorlog met een bus naar Duitsland gegaan
Een bootreis op de Moezel was het doel
Ik klapperde met mijn oren en hun gevoel?!

Nog weer wat jaren later met ons gezin een
reis naar een aantal anti-Nazies. Vakantie was
het doel. Te jong mocht ik aanzien hoe de ene
bevolkingsgroep de ander verrot had geslagen

De rest van hun leven de lidtekens moeten
dragen Ik kon er tenminste wat mee.....
Erover gepraat werd er echter nooit, ik kon
slechts gissen..... het idee!

Hoe weet je als kind daar nu raad mee?
Mocht je nu wel of niet van hen houden of
was das dat helemaal 'fout' wat jou zo bezig
hield?Ook dit viel later wel op zijn plek

Maar toch: een meer dan nare smaak zul je
er ongewild toch wel aan overhouden.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Lidtekens voor altijd dragen’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.