Een jongen met een ster

MTC

Een jongen met een ster

Een Joodse jongen van zeven
Nog in de bloei van z’n leven
Zou vrij en onbezorgd moeten zijn
Maar dat was hem niet gegeven

Mannen met groene pakken
En stevige schoenen met hakken
Maakten dat hij zich onveilig voelde en bang
En dat hij naar adem moest snakken

Want er was bepaald dat hij een ster moest halen
Sterren die normaal aan de hemel stralen
als teken van licht en van hoop
Maar deze ster op zijn jas zou zijn lot bepalen

Een Joodse jongen van zeven
Nog in de bloei van zijn leven
Zou vrij en onbezorgd moeten zijn
maar helaas moest hij zijn leven geven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

MTC (Actief sinds: 06-02-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een jongen met een ster’ van MTC zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.