INLOGGEN
«»

Kabul

jouw lichaam
draag ik
door de straten
van Kabul

jij kindje
klein
met jouw ogen
nog ongeopend

en jouw vuistjes nog gebald
klaar voor het gevecht
tekenen jouw bloedsporen
een weg door de stad

de geur
van bloed en zweet
vermengt zich met het zout
van tranen

wordt mijn gejammer
niet gehoord
en mijn schreeuw
overschreeuwd

ligt jouw lichaam
doorboord
door een kogel
in mijn armen

mijn kind
nog maar net geboren

breng ik jou naar huis

- 12 mei 2020, Kabul -

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Caro Vossen
Actief sinds: 20-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kabul’ van Caro Vossen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.