INLOGGEN
«»

Vier en vijf mei 2020

Wie van onze oudere bevolking leeft er nog, was
die rotoorlog zo heel erg nabij?
Zijn er straks alleen nog maar de boeken of video's
van deze meer dan treurige geschiedenis?
De verhalen uit de eerste hand die je zo pijnlijk mist...

Wat wordt er veel later verwrongen of helemaal maar
niet meer geschreven?
Het moet zolang dit nog enigszins kan, doorverteld
en nooit en te nimmer erover gezwegen...

Zijn er ooit nog alleen die kale monumenten die de
jeugd van dan hoegenaamd niets meer zeggen
Zijn er dan daarom zovelen gesneuveld, per abuis of
heel doelbewust door de vijand neer gaan leggen?

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vier en vijf mei 2020’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.