Aleppo

Geert Messelis

geen steen meer op de ander
de stad is verdwenen
hoor de houwelen
buiten de stad
niemand wil leven
met de geesten
de geesten zijn de resten
die aan stenen zitten
de stenen zijn verbrand
dit wordt een zwarte stad

deze oeroude plaats
verdwijnt in maanden
de doodsgrijns
van ontzielde ramen
het Aramees voorgoed verdwenen
de kopten zijn gedood
of heel ver weg
steel resten van antiek verleden
mono culturen
naast fr resten
van een diverse stad

om met de dichter te spreken
dit zijn de feesten
van angst en pijn
over de hele wereld
de vrees voor slachters
bomen verliezen blaren
hartje zomer

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-06-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aleppo’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.