INLOGGEN
«»

Oorlog? nee toch!

Het machtige Amerika
Streeft invloed en rijkdom na
De russen hun tegenstrever
Investeren in een sterk leger
China is een militaire macht
Dat land heeft heel veel kracht
Europa wil ook mee doen
We hebben heus wel poen

Samen werken aan een betere wereld
Kost lang niet zoveel geld
Als eenheid wordt bereikt
Is geen van de vier verongelijkt
De wereld komt tot rust
Als die agressie wordt geblust
Met een streven naar vrede
Welvaart voor velen komt daar mede

Concurrentie en rivaliteit
Raken we nooit kwijt
Maar steeds met wapens omgaan
Is helemaal geen goed bestaan
Denk aan zieken denk aan armen
Men kan zich over hen ontfermen
Vergeet toch die vijandschap
Samenwerking en vrede zijn de beterschap

Ies

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ies 't Hart
Actief sinds: 10-12-2014Informatie bij het gedicht:

De geschiedenis van de mensheid wordt gekenschetst door veel oorlogen.De loop van de geschiedenis werd vaak op het slagveld beslist.Mooie ideeën moesten vaak wijken voor geweld.Wie kan er nog positief doen over oorlog.Wees wijs! Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Oorlog? nee toch!’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.