INLOGGEN
«»

gevochten als een leeuw

Ik hoor nog
de schoten
langs mijn hoofd
bukken, omhoog, weer schieten.

Voor het vaderland
tegen de Duitsers
voor familie, vrienden
voor de joden

Ik hoorde de mensen al
juichen voor de overwinning
Ik was er bijna
maar niet ver genoeg

Die ene knal
Ik zag niets meer
Mijn verleden schoot voorbij
Een toekomst was er niet

Nu zijn mijn ogen gesloten
voor altijd
Maar ik weet dat de mensen trots zijn
en dat ik heb gevochten, als een leeuw

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-02-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Mike
Actief sinds: 18-02-2015Informatie bij het gedicht:

geschreven op 19-02-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘gevochten als een leeuw’ van Mike zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.