in de kantlijn van de tijd

Peter Paul Doodkorte

waar nu het oude jaar eindigt
kijk ik terug op voorbij de tijd
aleer het nieuwe jaar begint
ik geniet weer de vrolijkheid
van familie en vele vrienden
ik gedenk wie mij vertrokken
naar de overkant van de tijd

waar het nieuwe jaar begint
ter herinnering en houvast
pak ik dit alles voorzichtig in
om ze graag weer te openen
in de mij frugale momenten
die mij even stil laten staan
bij wie mij beduiden willen

zij zekeren mij het jaar rond
ook in soms sombere dagen
bij dat wat ik doe of laten wil
dat met wie ik dan samenga
ik het leven voluit vieren kan
om herinneringen te maken
die ik mij later dan tonen kan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 07-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Gedicht op de jaargrens | december 2022/januari 2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘in de kantlijn van de tijd’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.