Een GELUKKIG? Nieuwjaar...

Dakoyria

Ik houd een aantal borrels over in een fles
Ik mis het eeuwige getwist daarover;
corona die dit voor me verpest...
Een wat verlept gebakje dat overbleef
Een gast die altijd tot op het laatst te
hangen hing!

Maar toch: zomaar nu een traditie naar de
Filistijnen... Zelfs allang alleen dan maar
gehoopt op aanzienlijk betere tijden
Beide situaties kennen hun eigen ergernis
Ome Jan die weer eens stevig typsie gore
grappen verkondigde

Zijn vrouw die verlegen en ontzet de andere
kant opkeek en ik die ze totaal niet snapte...
Misschien kun je zelfs alleen maar aangeschoten
stomvervelende moppen aanhoren
En verder nog Miep die Marie niet mag, niet ziet
staan

Ach ja, maar toch: corona zette dit alles op zijn kop
Streng nageleefde regels momenteel ten top
We kennen zelfs in die zin een aangepast Nieuwjaar
Uit mijn strot krijg ik het echter niet: Een GELUKKIG
Nieuwjaar... We zijn met dat virus nog lang niet klaar!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-01-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een GELUKKIG? Nieuwjaar...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.