INLOGGEN
«»

NIEUWJAAR PEINST

Het lange verleden
van onze oude aardbol
eens te zien gelijk zes dagen
als in het Scheppingsverhaal
uit het eerste Bijbelboek

dan schijnt de vroege zon
op de zevende morgen
met zuiver en trillend licht
vol verborgen verrassing
hoog uitzicht
over een heuvelhelling
die geheel schuil gaat
onder vergruisde diamant
zonder trotse schittering
maar bescheiden glanzend
vriendelijk nodend
tot voorzichtig afdalen
naar de wijde vlakte
waar allerlei vragen wachten.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Het heden, waarin wij leven, is te vergelijken met de morgen van de zevende dag in Genesis' Scheppingsverhaal, waarbij deze jonge dag zijn licht laat gaan over al het leven. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘NIEUWJAAR PEINST’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.