The day after

dichterbij

in de verlaten straten
liggen stille getuigen
van een vurig gestreden strijd
kleurrijk te wachten
om geruimd te worden

nu de dampen zijn opgetrokken
het kruit verschoten is
biedt een nieuw jaar
goede voornemens een kans
om toostend te volbrengen

keert de rust weer terug
om de draad van het ritme
weer op te pakken
en uit te zien
naar het leven van alle dag

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘The day after’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.