Vadertje tijd

dichterbij

langzaam dooft de nacht
keert de rust weer
terwijl opstijgende kruitdampen
een mistige hemel achterlaten

het oude jaar
gillend en snerpend
de lucht ingeschoten
geeft een kleurrijk beeld

vol verwachting
kijkt het nieuwe jaar
om zich heen
de ravage aanschouwend

krabt zich achter de oren
zich afvragend
waar het eerst te beginnen
in de achtergebleven puinhoop

zal het hem gegeven zijn
de heersende wanorde
het hoofd te bieden
vadertje tijd zal het leren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

dichterbij (Actief sinds: 08-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vadertje tijd’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.