INLOGGEN
«»

Een vrouw zonnebaadt

De vrouw geniet geregeld van de zon
op haar nieuwe woonstek
Haar tuin biedt dit fijns momenteel niet,
waardoor zij daar snel vertrekt

Zij luiert uitgestrekt in een gele badstoel
De nieuwe buurvrouw is een excentrieke
dame in een wonderlijke, witte zonnejurk
Het haar heeft zij opgekamd en gebonden
tot een knoedel

Ikzelf wil dit eldorado snel al verlaten,
moet dan wel langs haar heen...
Lui merkt zij me op, opent half haar ogen
We stellen ons voor, vrijwel meteen

We wisselen verdere beleefdheden uit en
ik wijs haar waar ík woon
Já, wennen is het hier nog wel, zegt zij
op zachte toon

Ik wens haar nog veel zongenot en
hopelijk blijft ze hier tevreden
De deur van de gemeenschappelijke tuin
trek ik zachtjes dicht

Ik voel me vrolijk, hum een liedje, mijn
blik al op heel dichtbije winkels gericht..

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een vrouw zonnebaadt’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.