Ode aan het Gronings landschap

Evert Laan van der

Ode aan het Groningse landschap

Strak blauwe lucht een vers geploegde akker
Oneindige einder, de leegte voorbij
Mijn geest geniet helder en wakker
Ik sta open voor alles en ben blij
Gedachten zweven langzaam in het rond
Ik herken, accepteer en laat ze weer los
Een glimlach vormt zich om mijn mond
Mijn blik dwaalt af naar het diep groene bos
Ik haast me niet, alles mag er zijn
Het Groningse landschap trekt aan me voorbij, wat fijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Evert Laan van der (Actief sinds: 14-10-2022)

Informatie bij het gedicht

Fietstocht in Groningen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ode aan het Gronings landschap’ van Evert Laan van der zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.