Bedreigde wilde dieren

Dakoyria

De televisie voorziet te elfder ure in boeiende
video's van dieren in het wild
Hoe lang nog, bedenk ik me voor we hun
definitieve verdwijning kunnen bezuren?

Niet één beest dat daarop een uitzondering
vormt Het akelige eraan is de geleidelijkheid
ervan... Komt niet veel te laat een terzake
doend CO2-plan in werking dat dit mogelijk
nog voorkomen kan?

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-02-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bedreigde wilde dieren’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.