Gods schildersezel.

Els Hengstman-van Olst

God pakte Zijn schildersezel
en nam kleuren bruin en geel,
ook prachtige rode tinten
te benoemen is veel te veel.

Het bos is nu één kleurenpracht
en Gods hand maakte deze dag,
verbazingwekkend in zijn schoonheid
dankbaar dat ik dit beleven mag.

Kleurige bessen en hazelnootjes
zijn de vruchten van het seizoen,
eikels vallen uit de bomen
en liggen in het groen.

En dan zie ik plots de zwammen
en paddenstoelen wondermooi,
prachtig van kleur en vorm
versierd in bijzondere herfsttooi!

Mijn hart begint te juichen
en ik prijs mijn Schepper en mijn Heer,
Zijn hand kleurde al dit moois
en ik weet er is nog oneindig veel meer!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Gods schildersezel.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.