Orchidee

Ellen van Domselaar

Stel ik ben een orchidee
Gekweekt in een kas
Dan word ik in een pot gestopt
En snel opgekweekt tot een gemiddelde grootte

Ik word weggehaald uit mijn vertrouwde omgeving
En ga op transport naar voor mij onbekende plaatsen
O ja ik word ook nog omwikkeld met plastic
Want anders kan ik te veel beschadigen

Tijdens het transport sta ik in het donker dagenlang
Ik snak naar licht want ik wil groeien
Ik wil groeien tot een mooie plant
Ik wil schitteren en bewonderd worden

Maar niet door mensen want die zijn grillig
Maar uitgerekend ik kom in een supermarkt te staan
Heel veel mensen bekijken me en zitten aan me
om vervolgens te worden verkocht aan......mensen

Ik kom bij een vrouw voor het raam te staan
Echt ik vind het doodeng want ze lijkt wel een heks
Ze drukt peuken uit in mijn voedingsbodem
En ik sterf van de dorst

Ik kreeg heimwee naar de kweekkas
Mijn bloemen begonnen te verwelken
Ik voelde dat ik het niet ging redden
Na 2 lange maanden zat er geen leven meer in me

Nadat ik de laatste assimilatie had gedaan
Was er niet veel meer over dan dorre blaadjes
Ik werd tussen allerlei afval gedumpt
En het leven voor mij als orchidee was over en uit.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-10-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ellen van Domselaar (Actief sinds: 10-08-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Orchidee’ van Ellen van Domselaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.