Zo blij en vrij

Petra Groeneveld

Wij hadden zo'n fijn gesprek vanmorgen
de hulp die mijn huishouding liefdevol deed verzorgen
Over de natuur de bloemen en de dieren
zij afgestudeerd Bioloog die aan de universiteit in Leiden
zich dit jaar met haar geslaagde bul mocht verblijden
Nee ze is niet christelijk maar wel met ontferming bewogen
die liefde straalt uit haar ogen
Wat fijn zo'n ontspannen diepzinnig gesprek
heel jammer dat ze straks verder gaat studeren
helemaal in België die studie zal een paar jaar duren
Heel jammer wat zal ik haar missen
onze fijne zinnige gesprekken
Haar vrolijke karakter met dezelfde humor
heel jammer dat ze straks gaat vertrekken

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-08-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Informatie bij het gedicht

Heel blij dat ze een paar keer in haar vakantie bij mij is komen helpen. Dat wij op hetzelfde niveau konden praten met elkaar. Ik maakte heel veel foto's van de natuur met toepasselijke gedichten erop . Misschien dat ze nog een keer komt. Elkaar echt begrijpen dat is ook een groot goed.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zo blij en vrij’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.