Mooie en pure natuur

Dakoyria

Ik heb me er sterk over verbaasd: al die mensen met
hun eeuwige reuzenhaast...
Jakkerend en jagend om voor hun boodschappen te
gaan Op een rustige straathoek zie ik er allengs meer
stilaan.

Ikzelf zit tamelijk comfortabel op mijn rollator, genietend
van een stukje natuur Niemand brengt er enige interesse
voor op Wel zo mooi en puur! Een mannetjesmerel zingt
in een meters hoge boom zijn fraai lied, wonderschoon!

Een vrouwtjesvogel antwoordt hem, wel zo leuk al zie je
hen dan niet
Zomaar een heel klein stukje ongerepte natuur op een
overigens voortsnellend ochtenduur.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Mooie en pure natuur’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.