vakantiegenot

Peter Paul Doodkorte

ik zie de wolken boven mij
zwevend in de blauwe lucht
ik vraag me af wat ze zien
vraag mij af waarom soms
ze met pijpenstelen huilen

ik luister knapperend vuur
zittend in zijn warme gloed
dat niet meer nodig heeft
dan wat takken en bladeren
om de harten te verwarmen

zachtjes waait er een wind
die mijn huid teer fluistert
als ik tussen bomen dwaal
die gezochte koelte geven
wanner hitte mij overmant

ik sluit genietend mijn ogen
ervaar ontspannend de rust
van vogelend geroezemoes
in zomers groen gebladerte
dat mij fluwelig zacht kust

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-06-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte (Actief sinds: 21-07-2015)

Informatie bij het gedicht

Vakantiemijmering | 24 juni 2022

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘vakantiegenot’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.