denkend aan het bos

jop snoeijing

denkend aan het bos
zie ik gekleurde bladeren
vrolijk waaien
in een bries,
water zachtjes stromen
in een rustig beekje
elke druppel met een bestemming
zo nauwkeurig, zo precies.
en waar je in de stille natuur
je hoge bomen
zachtjes hoort fluisteren
in de wind.
geen zorgen, angst,
torenhoge druk,
gekibbel of ruzies
op de plek waar ik me bevind.
de wolken hangen laag
en de zon wordt door mist
als een groot grijs gordijn
van mij weerhouden.
het stille
maar prachtige natuur
o wat waardeer ik
deze prachtige wouden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

jop snoeijing (Actief sinds: 19-04-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘denkend aan het bos’ van jop snoeijing zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.