CRESCENDO NATURA

Joop Hagen

Zwaar weer op komst de einder dreigt
nu nog stilte voor de storm
maar wacht maar af mijn zoetelief
godnogantoe dat wordt me wat

hersenloze donder gromt van ver
onderdrukte bries draait twijfelend
ademt in en ademt uit
een wereld bang en kwetsbaar
gaat onontkoombaar lijden
voorspellen de verlichte goden

zie het grijzend licht vervallen
een furieus spektakel raast
ongenood de kermis binnen
regen striemt de naakte lijven
verdwaald vergaan verloren
golven schuimen bomen buigen
winden huilen onbedaarlijk

wuivend riet nu uitgewuifd
ligt plat als in aanbidding
schichten hellevuur slaan in
laten dampend zwarte zerken
ter nagedachtenis en overdenking
de helse orgie komt ten einde
als alle goden zijn bevredigd

god van donder god van bliksem
god van flora god van fauna
god van lucht van land van water
god van storm van licht van duister

lucht klaart op met hoop op beter
zon verdrinkt zich in haar licht
een wereld vol bevruchting
ontwaakt en zwangert hijgend uit
van veel geweld ontgaat de mens de zin
natuur is mooi maar heerst
op onnavolgbare wijze
ondanks alle zelfverzonnen goden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘CRESCENDO NATURA’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.