Toekomstbos

Valentijn

Onder de nachtelijke hemel
Schep ik een woud
Van rechte lijnen
Heldere constructies
Van balken zuilen en stutten
Tot bomen die in de wolken
Groeien zonder seizoenen
Geen verval of bladafval
Een opgeruimd bos
Met gelukkige paden
Bestand tegen stormen
Geheel virusvrij
Ontstegen aan de seizoenen
Ontdaan van vallende takken
Uit je ooghoek wegschietende patrijzen
Mossen die de bodem verzachten
Steekmuggen en horzels
De zure lucht van rottende bladeren
Vogels waar je de naam niet van kent
Sporen van onrustige wolven
Meeuwen met hun kakeltaal
Mollen die de aarde omwoelen
Bloemen die snel verwelkend
De dood in zich dragen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Toekomstbos’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.