Katjes in de wind.

Els Hengstman-van Olst

Ze bewegen in de wind
de katjes aan de struik,
prachtig gele kleuren
't is of ik de lente ruik!

Ik hoor ze zachtjes fluisteren:
hou vol 't voorjaar is in zicht,
het duurt misschien nog even
maar er is elke dag meer licht!

En elke dag als ik ze zie
hoor ik ook Gods stem:
hou vol, nog even
Ik kom terug, zegt Hij met klem!

Want zoals de katjes duiden
op het voorjaar in haar pracht,
zó wijst heel Gods schepping
op Zijn komst waar ik op wacht!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 12-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Els Hengstman-van Olst (Actief sinds: 28-12-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Katjes in de wind.’ van Els Hengstman-van Olst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.