INLOGGEN
«»

Partituur van de natuur


partituur van de natuur


jij straalde
als een opkomende
zon op het groene
gazon met in je hand
de partituur
van de natuur

in de geur van
pas gemaaid gras
liep jij lichtvoetig
door de eerst aanzet
van de proloog onder
een dubbele regenboog

later walste jij
in gepaste kledij
de vierkanten in
licht en donkere
kleur afhankelijk
van maaiers vleug

in lentes pril begin
kleurde muziek
steeds meer waarbij
close harmony in
samenzang snel overging
naar het rijke zomerlied

toch had de
partituur zijn volle
oogst nog in de rijpe
herfst epiloog waar
in eerste winterse nachten
warme harten lachten


wil melker
25/11/2021
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Partituur van de natuur’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.