Rode bessen

wil melker



rode bessen


nog groent
de herfst in
krachtig blad
en rode bessen

omgeven met
prikkels en stekel
wordt leven
maandenlang bewaard

wij winterslapen
niet maar vieren
onze feesten vol
verwachting en hoop

met sneeuw en
ijskoude regens
blijft ons binnen
veel ellende bespaard

toch houdt
de pandemie mensen
kort omdat bij iedereen
er aan de angst wat schort

helaas staan sint en piet
weer helemaal alleen
het kindje in de stal voelt
de kou van 1,5 meter al


wil melker
24/11/2021
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-11-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Rode bessen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.