DE Wind

ROMAIN MAES

De wind

Wanneer de westerwind zich huilend laat horen
En de zomerwind ruist door ‘t koren
Wordt er een kindje geboren
waait er een nieuwe wind naar voren

Met namen als Bora ,Chinook tot Passaat
Waait hij over land en zee, en giert door de woestijn
Aangroeiend tot mistral , taifoen of orkaan
Om krimpend en draaiend weer liggen te gaan

Soms komt de wind uit de verkeerde hoek
Slaan we een waarschuwing in de wind
Dan krijg je de wind van voren
En ben je winderig dan laat de wind zich horen


Romain

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

ROMAIN MAES (Actief sinds: 20-08-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE Wind’ van ROMAIN MAES zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.