INLOGGEN
«»

Knotwilg

Als jonge staak geplant
Aan de groene oevers van het Gein
Om te worden gekapt
Voor vlechtwerk
Tegen hoog water

Het nuttig hout
Is nu een woeste afgeknotte stam
Gespleten en draaiend
Zichzelf hopeloos verfraaiend
Tot decoratie aan de waterkant

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Valentijn
Actief sinds: 28-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Knotwilg’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.