CACTUSOERKLANK

Han Messie

Ik sta vol kracht in de woestijn
kijk over tergend hete grond
en verspreide dorre struiken
welk voorrecht dat somtijds
felle bloempjes mijn hoofd sieren

misschien mag ik ooit in hoogte
die palmbomen in de verte
zonder afgunst evenaren

binnen me schuilt zuiver water
harde stekels beschermen
mijn huid en teer innerlijk
weren onwelkome gasten
beproeven de kundigheid
van alle beminde schepsels
die zich aan mijn verkwikkende
maar verborgen drank laven

van onder tot boven
ben ik vol witte haren
ze geven me verkoelde adem
bij de hitte van elke dag
kennen 's nachts een tweeledig spel
doen zich voor als kleine spoken
willen stille angst aanjagen
zijn daarbij zachte waarschuwing
wijzen een onzichtbaar pad aan.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘CACTUSOERKLANK’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.