INLOGGEN
«»

Zomerbloemen

Hier en daar verschijnen ze met mondjesmaat.
in een bonte kleurendiversiteit.
Kleintjes nog en delicaat.
Aankondigers van de zomertijd.

Beeldig als een rondedans.
De levende bloemenkrans.
De blaadjes als hand in hand.
Versieren het eentonig land.

Als de zon weer zijn stralen zendt.
Openen zich de juweeltjes en tonen zich
van hun beste kant.
Het aangenaamste seizoen dat men telkens herkent.
Voorbodes van de zomer, waarnaar elk mens verlangt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-06-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zomerbloemen’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.