INLOGGEN
«»

DE ZONAANBIDDER.

DE ZONAANBIDDEr.

Dat hoor je heel vaak zeggen:
" Je bent 't zonnetje in huis ".
Dan is 't bij jou wel pluis,
Zeg ik zonder te overleggen.

De zon kent vele kanten,
Als je dat kan zeggen van iets ronds.
Zonaanbidders, dat zijn vaste klanten,
Die liggen gaarne in hun blote konts.

De zon komt op en gaat weer onder,
Zoals dat gaat, dag in, dag uit,
Soms blijft'ie weg door bliksem en gedonder,
Dan meld ik me verdrietig bij m'n therapeut.

Ach, wat zit ik nou te koeterwalen,
En vergeef me toch dat laatste woord,
Al is 't wel bekend in de van Dale;
Ja, m'n taalgebruik is ongehoord.

Maar de zon, die kan ook smilen,
En blijmoedig smile ik mee,
Want ik ga bij tijd en wijle,
Naar de soleil aan de Middellandse Zee.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-05-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Cock van den Berg
Actief sinds: 29-10-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘DE ZONAANBIDDER.’ van Cock van den Berg zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.